Založ si blog

Ďakujeme . . . . .

dovoľte mi v tento deň , kedy majú Rómovia na celom svete sviatok , Vám srdečne poďakovať za Vašu obetavú a systematickú prácu pre blaho Rómov nielen na Slovensku ,ale dokonca aj v zahraničí. Viem Vám blaho rómskeho národa nedá spávať ,a umárate sa nad tým ako nám pomôcť dňom i nocou, ale verte ,že Vaša pomoc je naozaj efektívna. Neuvedomujete si , aký ste nám dali Vašou obetavosťou pocit výnimočnosti uvediem pár príkladov. Každý národ vkladá do svojich detí veľký potenciál , ale čo ste pre nás urobili Vy , to neurobil naozaj nikto :

1) ak naše deti začnú chodiť húfne do školy , VY uvedomelí ľudia z majority , prehlásite všetky Vaše deti z danej školy do školy vzdialenej aj 15 km. Boh Vám zachovaj také nádherné zvyky viete čo to znamená pre naše deti ,keď majú celú školu pre seba. Ďakujeme.

2)ak naše deti idú na zápis pre elementárne vzdávanie VY už viete ,že im chcete uľahčiť tých 9 rokov v školskom systéme, a urobíte všetko preto , aby sa dostali do špeciálnej školy. Máte pravdu v 9 ročníku čítať šlabikár je paráda. Chúďatka Vaše ratolesti toľko sa musia učiť ,a tie naše nemusia nič. Bože taká hanba sa čudujem ,že Vám za to Vaše deti doma nenadávajú , že pre rómske ste tak veľa urobili. Ďakujeme.

3)slzy sa mi tisnú do očí ,keď musím toto napísať ,tak Vám záleží na tom aby deti z marginalizovaných rómskych komunít nemali na nohách otlaky ,že ste im postavili školy priamo v osade. Ďakujeme

4) vždy keď vidím ako nemáte čas mať čas a našim Rómom , ste ho dali toľko , zjedol by som si srdce od šťastia. Vždy keď Róm zavolá o prácu Vy tak krásne poviete ,že práca nie je, a už nám darujete čas. Bože Slováci nebláznite a nerozdajte čas len tak !! Čas sú peniaze a Vy ich len tak rozhadzujete. Ale keď tak chcete nech je po Vašom . Ďakujeme.

5)vždy keď nastúpia Rómovia do autobusu , alebo vlaku pozeráte sa nich cez prsty čo je pekné, niektorý dokonca odvrátia tvár, a veľa z Vás ľudí z majority si k nám ani nesadne. No ste dobre vychovaní keď postojíte , a nám sa to páči ´. Ďakujeme.

6)tak veľmi Vám na nás záleží ,že nás všade strážite v obchodoch , na pošte, v nemocnici skrátka všade , ale stále nechápem čím sme s to zaslúžili , že si o nás robíte také starosti. Ďakujeme.

7) policajti nás chodia trénovať bojové umenia až k nám domov to ,že im robíme figurantov stále taja a mne je to úprimne ľúto. Veď prečo sa hanbia , že s nami tak obetavo spolupracujú. Ďakujeme.

Milí priatelia , Slováci ak ste to dočítali až sem tak očakávajte ,že sa Vám budem hlásiť z tohto blogu pravidelne , a zámerne som nevyčerpal všetky príklady. Dúfam a verím , že ste sa zasmiali , lebo proti veľkému zlu sa dá bojovať iba veľkým duchom a humorom.

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 497x
Priemerná čítanosť článkov: 497x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy